Дома ЗА НАС CEED / партнери и спонзори

CEED Македонија

Е-пошта Печати PDF
 
Sample image

CEED Македонија е дел од меѓународна мрежа на претприемачки центри кои функционираат во Словенија, Бугарија, Романија, Македонија, Србија, Косово, Албанија, Црна Гора, Полска, Ерменија и Америка.

Наша цел е да им понудиме на претприемачите и нивните извршни тимови знаење и деловни контакти кои им се потребни за забрзување на нивниот бизнис и да ја промовираме претприемачката култура во пошироко во општеството.

CEED настојува да стане препознатлив како една од најинспиративните, најкреативните и претприемнички најпосветените институции која вистински го поттикнува развојот на малите и средни претпријатија во Југоисточна Европа и пошироко.

Во изминатите 7 години, 342 успешни претприемачи и менаџери од Македонија посетувале 128 менаџерски обуки од 21 претприемачки програми на ЦЕЕД Македонија. Околу 15 компании од Македонија ги користеле услугите на Центарот за пристап на косовскиот пазар на ЦЕЕД Македонија. Освен личниот раст и развој на претприемачите, компаниите на учесниците го зголемиле бројот на вработени и годишниот обрт како резултат на ново воспоставените бизнис релации со останатите учесници во програмите, а ги зголемиле и извозните активности како резултат на користење на услугите на Центарот за пристап на косовскиот пазар.

Ние ја реализираме нашата мисија, визија и стратегија во согласност со следните клучни вредности:

Моќта на претприемачите – Ние веруваме дека претприемачите и бизнисите кои тие ги креираат се движечката сила на секоја силна и напредна економија.

Професионалност – Извршувањето на работите со највисоко ниво на професионализам е основа на нашата култура на работење. Ние посветуваме онолку време и средства колку што е потребно за целосно разбирање на потребите на претприемачите и нивните мали и средни претпријатија.

Партнерство – Ние веруваме дека преку соработката со приватниот сектор, владините институции, научните кругови и невладините организации ќе може на најдобар начин да придонесеме кон развојот на малите и средни претпријатија и кон создавањето на просперитетни локални заедници.

Интегритет – Придржувањето кон највисоките етички стандарди, комбинирано со транспарентните и конструктивни деловни релации со нашите партнери ја зголемува нашата ефикасност и нашите можности да ги оствариме нашите цели.

Почитување на другите - Ние ги цениме разликите и црпиме сила од различноста на нашите колеги, нашите партнери, нашите клиенти и нашите донатори.

Иновација – Ние сметаме дека CEED и нашата работа треба да биде во склад со глобалните пазари и да бидеме прилагодливи како и нашите претприемачи на динамичните деловни услови и новите процеси на работа.

apliciraj
svedoshtva

Новости

Зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис, вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...

Вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...
  • viagra comment ca marche vente viagra rouen viagra preço
  • is there a generic levitra sildenafil 20 mg buy generic viagra in australia pildoras cialis viagra vendita acheter cialis 20 mg ddavp generico pyridium senza ricetta ranitidine acquisto
    viagra homme viagra belgique ordonnance viagra maksaa
      tadalafil approval australia cialis lilly australia is female viagra available in australia