Дома ЗА НАС Што претставува проектот

Што претставува проектот

Е-пошта Печати PDF
 
Sample image

Проектот за микро и мали претпријатија го поддржува растот на претприемачите и нивните микро и мали претпријатија преку размена на искуства, советувања, поддршка при извозот и инвестиции. Овој проект е наменет за перспективни менаџери и претприемачи – сопственици на микро и мали бизниси, со цел да им се овозможи пристап до нови знаења, експертиза и алатки за успех во бизнисот.

Проектот за микро и мали претпријатија го поддржува растот на претприемачите и нивните микро и мали претпријатија преку размена на искуства, советувања, поддршка при извозот и инвестиции. Овој проект е наменет за перспективни менаџери и претприемачи – сопственици на микро и мали бизниси, со цел да им се овозможи пристап до нови знаења, експертиза и алатки за успех во бизнисот.

Проектот со својот уникатен концепт ги задоволува специфичните потреби за раст на претприемачите во кратки, ефективни и практични обуки кои се вклопуваат во роковниците на зафатените менаџери, бизнис поддршка и капитал во најадекватна форма за претпријатијата од овие две групи.
Од 2011 година, Проектот за микро и мали претпријатија се спроведува во Скопски, Полошки, Вардарски и Југоисточен регион, а од 2015 се проширува на четири нови региони
: Источен, Североисточен, Југозападен и Пелагониски регион, со главна цел да го стимулира економскиот раст и да поттикне создавање нови работни места во овие региони.

Проектот го имплементира Центарот за развој на претприемачи и менаџери - ЦЕЕД Македонија, кој е дел од меѓународната мрежа претприемачки центри со канцеларии во Македонија, САД, Србија, Бугарија, Косово, Словенија, Романија,  Албанија, Ерменија, Молдавија, Бангладеш, Тунис и Мароко.

apliciraj
svedoshtva

Новости

Зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис, вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...

Вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...
  • cialis achat internet levitra 20mg generique comprare priligy online
  • buy sildenafil online levitra 10 mg can you buy cialis without a prescription kamagra köp viagra express rapide achat viagra 50mg revia acquisto arimidex prezzo acquistare glucophage on line
    sildenafil citrato vendita kauf viagra viagra equivalente vendita
      viagra online melbourne australia chinese viagra australia levitra tablets australia