Дома АКТИВНОСТИ Програма за претприемачи

Програма за претприемачи

Е-пошта Печати PDF
 

Програмата за Претприемачи е наменета за перспективни претприемачи или менаџери кои водат микро и мали претпријатија што имаат:

 • До 10 вработени
 • Мали годишни приходи
 • Мнозинска сопственост од Македонски граѓани
 • Компании кои не се вклучени во некои од индустриите што УСАИД не ги подржува
 • Среден до висок потенцијал за раст
 • Способен и амбициозен Менаџерски тим
 • Подготвеност финансиски да партиципираат за учество во програмата
 • Минато успешно работење
 • Желба и отвореност за нови знаења и идеи
 • Отварање минимум 1 работно место

Програмата вклучува:

I. РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА И НАЈДОБРИ ПРАКСИ

Шест (6), петчасовни попладневни тренинзи, во период од четири месеци. Тренинзите ќе бидат организирани секоја трета недела, почнувајќи од 15 до 20 часот. Тренинзите се практични и се базираат на размена на искуства, знаења и идеи, помеѓу учесниците и гостите говорници (успешни претприемачи и менаџери) по пат на отворени дискусии, учејќи преку успехот или грешките на другите.

Теми

Цел

 

Тим билдинг и претприемничко лидерство

Да се запознаете со останатите учесници во програмата, да научите да бидете подобри лидери и да си ги одговорите клучните прашања на кои секој претприемач треба да има одговор.

Бизнис планирање и буџетирање

Да ги користите бизнис планот и буџетот како корисни менаџерски алатки

Финансии за претприемачи

Подобро разбирање и подобра употреба на финансиите, подобрување на финансиските операции во фирмата и зголемување на нејзината вредност

Финансирање на развојот на Вашата компанија

Да се запознаете со различните извори на финансирање и обезбедување на капитал за раст и развој

Ефективна и повторлива продажба и извоз

Да ги подобрите продажните техники, да научите како да ја повторувате продажбата кај постоечките клиенти и да се запознаете со различни извозни стратегии

Ефективен маркетинг пристап

Подобро да го научите пазарот, како да го користите маркетингот ефикасно, да ги запознаете луѓето со вашиот производ и да ги мотивирате да го купат

II.NETWORKING  И НАСТАНИ ЗА УЧЕЊЕ

Месечни, двочасовни тематски настани со цел дружење и networking со други локални и регионални компании, потенцијални клиенти, партнери, со цел воспоставување на бизнис контакти и бизнис соработка. Покрај тоа, учесниците ќе разменуваат искуства и пракса на актуелни теми од бизнисот и ќе се стекнат со нови знаења и идеи како да го имплементираат сето тоа во своите компании.

 III. СОВЕТУВАЊЕ СО БИЗНИС ПРОФЕСИОНАЛЕЦ - Секој млад претприемач вклучен во програмата ќе има можност да се сретне со бизнис професионалец. Професионалците и учесниците се одбираат врз основa на нивните деловни предизвици и полиња на интерес.

 IV. ЧЛЕНСТВО ВО ЦЕЕД ГЛОБАЛЕН БИЗНИС И ЕДУКАТИВЕН КЛУБ – МИКРО КЛУБ НА ПРЕТПРИЕМАЧИ И МЕНАЏЕРИ - Пристап во мрежа над 200 успешни претприемачи и менаџери од Македонија со можност за воспоставување на корисни бизнис контакти и соработка.

 • Локални тематски нетворкинг настани со членовите на ЦЕЕД Клубот
 • Регионални нетворкинг настани вклучително и присуство на 8-та регионална конференција на ЦЕЕД
 • Можност за Клубски попусти за присуство на локални бизнис конференции
 • Настани организирани во соработка со Амбасадата на САД и AmCham
 • Можност да бидете промовирани и да нудите свои производи на бизнис порталот на ЦЕЕД www.bi.mk
 • Пристап до B2B solution , (Интернет алатка на ЦЕЕД за зголемување на бизнис соработката и продажбата помеѓу членовите на ЦЕЕД Клубот)

 


apliciraj
svedoshtva

Новости

Зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис, вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...

Вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...
 • cialis billigt precio tadalafil comprare viagra internet
 • generic viagra from india viagra prescription free cialis online fast shipping cialis tilaa compra de cialis contrareembolso acquisto cialis net motilium generico terbinafine prezzo cefixime comprare
  commander du viagra cialis soft generico acquistare viagra generico italia
   where can i buy kamagra in sydney buy viagra in melbourne paypal can i buy viagra over the counter in australia