Новости

Дома НОВОСТИ ПРОГРАМА ЗА ПРЕТПРИЕМАЧИ 2014 (РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА # 5) Југоисточен & Вардарски регион

ПРОГРАМА ЗА ПРЕТПРИЕМАЧИ 2014 (РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА # 5) Југоисточен & Вардарски регион

 

ЕФЕКТИВНА И ПОВТОРЛИВА ПРОДАЖБА И ИЗВОЗ

четврток, 12.06.2014, Конференциска сала,

хотел Глигоров - Струмица 

На 12.06.2014 г., се одржа петтиот настан за Размена на Искуства од Програмата за Претприемачи во југоисточниот и вардарскиот регион, на тема „Ефективна и повторлива продажба и извоз“.

Гости говорници на оваа тема беа:

г. Петар Лазаров - Ко-сопственик и менаџер, Македонија Експорт 

г-ѓа. Сузана Алексоска – Тим лидер-оддел за продажба, Р3 Инфомедиа/Златна Книга 

Во панел дискусија гостите говорници дискутираа за нивните почетоци и за улогата на продажбата во самиот развој на нивните компании; Низ практични примери се направи разграничување на активностите при продажба на производи и услуги, кои иако имаат многу сличности, сепак при продажбата треба да имаат различен пристап.

Во интерактивна дискусија и самите учесници ги образложија своите продажни активности и кои чекори ги преземаат при процесот на продажба.

Во поглед на извозните активности, истите започнуваат со процесот за пронаоѓање на купувачи на странските пазари, преку посета на интернационални саеми, контакти преку деловни агенти, или преку интернет.

preptriemaci-2014

apliciraj
svedoshtva

Новости

Зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис, вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...

Вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...
  • propecia billig kaufen commande levitra suisse viagra donde comprar
  • generic viagra soft tab buying viagra online reviews how to get viagra prescribed comprare viagra a basso prezzo acquistare viagra farmacia apcalis oral jelly prezzo lasix pharmacie aldactone senza ricetta baclofen prezzo
    levitra generico comprar kamagra generique acquisto viagra e cialis on line
      buying viagra in australia over the counter is viagra over the counter in australia how much viagra can you bring into australia