Дома АКТИВНОСТИ Услуги за бизнис поддршка

Услуги за бизнис поддршка

 

Учесниците во Програмите за претприемачи имаат можност за користење на услуги за бизнис поддршка  кои ќе им овозможат подобрување на бизнисот, прилагодување на производите/услугите за странските пазари и овозможување на деловна поддршка за регионален раст и развој.

Услугите вклучуваат:

Дијагностички алатки:

 • Анализа на потребите за подобрување на процесите во компанијата која им помага на претприемачите подобро да ги увидат процесите и праксите во нивната компанија, да утврдат дали е потребно подобрување на некои од нив, како би овозможиле најбрз раст на компанијата,
 • Анализа на економското здравје на компанијата и нејзината подготвеност да се прилагоди на конкурентниот пазар која им овозможува на претприемачите да разберат во која фаза на развој се наоѓа нивната компанија, како да преминат во следната фаза, со какви проблеми може да се соочат во меѓувреме, какви промени е потребно да се направат итн.

 Пристап до нови пазари

 • Поддршка за добивање на информации и пристап до пазарите во Косово, Албанија и Србија со што ќе се овозможи проширување на регионалните и странски пазари на микро и малите претпријатија од Македонија

 Интервенции во самата компанија/Техничка помош

 • Финансиска и пазарна експертиза за подобрување на бизнисот и започнување и/или зголемување на извозни активности на микро и малите претпријатија
 • Техничка помош од индустриски-специјализирани консултанти (локални или меѓународни експерти и консултанти) за подобрување и адаптирање на производите и услугите за локално и регионално ширење на микро и малите претпријатија. Областите на интервенција вклучуваат: организација, менаџирање на процесот на производство, подобрување на дизајн и пакување на производи, имплементација на нови технологии, развој на маркетинг стратегии, менаџмент на квалитет и сертифицирање, стратешко планирање, менаџмент на човечки ресурси, финансиски менаџмент, продажба итн.

 Услугите за бизнис поддршка ќе имаат можност да ги користат 100-тина микро и мали претпријатија од четирите региони во кои се спроведува проектот, кои учествуваат во Програмите за претприемачи и се подготвени да кофинансираат дел од трошоците.

apliciraj
svedoshtva

Новости

Зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис, вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...

Вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...
 • viagra op doktersrecept impuissance sexuelle prix de viagra
 • buy sildenafil citrate levitra vardenafil australia buy viagra alternative cialis farmacia svizzera kamagra 100 pastilla cialis singulair senza ricetta glucophage generico seroquel costo
  comprar viagra barato viagra da 25 mg viagra americain
   can you get generic viagra in australia buy cheap cialis australia kamagra gel sydney