Дома АКТИВНОСТИ Претприемачка програма за маркетинг

Претприемачка програма за маркетинг

 

Право да учествуваат во оваа програма имаат претприемачите и менаџерите кои учествувале во Програмата за Претприемачи.

Претприемничка Програма за Маркетинг е интензивна, практична и пред сé превентивна програма, со основна цел за подобрување на маркетинг операциите на компанијата и зголемување на нејзината вредност. Програмата се реализира од страна на консултанти/бизнисмени/експерти од Р.Македонија по пат на размена на бизнис искуства со и помеѓу учесниците.

На учесниците во програмата и понатаму ќе им бидат достапни услугите од Компонентата II и Компонентата III.

 I. ПОЗИЦИОНИРАЊЕ НА МАРКЕТИНГОТ ВО КОМПАНИЈАТА - Корисни познавања, алатки и методи за поефикасна апликација на маркетингот во секојдневното работење, со цел подобрување на работата во компанијата и постигнување поголем успех. 

 II. ОБУКИ, РАБОТИЛНИЦА И РАЗМЕНА НА НАЈДОБРИ ПРАКСИ - Девет теми низ пет (5) , пет-часовни попладневни обуки, во период од два месеца. Обуките се практични, базирани на предавање од страна на консултант, размена на искуства, знаења и идеи помеѓу учесниците. Теми на обработка: 

 • Вовед во маркетинг
 • Маркетинг истражувања
 • Развој на производ/услуга (стратегии, позиционирање, брендови)
 • Маркетинг на услуги
 • Лично брендирање (менаџер/сопственик како бренд)
 • Улога на цената и ценовни стратегии
 • Однесување на потрошувачите и процесот на купување
 • Рекламирање и промоција
 • Маркетинг планирање

Работилница: Се организира по завршување на тематските обуки. Учесниците ќе работат на изработка на маркетинг план за својата компанија со надзор и помош на консултантот.

III. СОВЕТИ ОД КОНСУЛТАНТОТ

Учесниците ќе имаат можност за индивидуални состаноци со консултантот за консултации поврзани со маркетингот во нивните компании.

IV. ЧЛЕНСТВО ВО ЦЕЕД ГЛОБАЛЕН БИЗНИС И ЕДУКАТИВЕН КЛУБ – МИКРО КЛУБ НА ПРЕТПРИЕМАЧИ И МЕНАЏЕРИ - Пристап во мрежа над 200 успешни претприемачи и менаџери од Македонија со можност за воспоставување на корисни бизнис контакти и соработка.
 • Локални тематски нетворкинг настани со членовите на ЦЕЕД Клубот
 • Регионални нетворкинг настани вклучително и присуство на 8-та регионална конференција на ЦЕЕД
 • Можност за Клубски попусти за присуство на локални бизнис конференции
 • Настани организирани во соработка со Амбасадата на САД и AmCham
 • Можност да бидете промовирани и да нудите свои производи на бизнис порталот на ЦЕЕД www.bi.mk
 • Пристап до B2B solution , (Интернет алатка на ЦЕЕД за зголемување на бизнис соработката и продажбата помеѓу членовите на ЦЕЕД Клубот

 За Консултантот/Предавач:

Ирена Јакимова има повеќе од 16 години работно искуство во маркетинг, комуникации, односи со јавноста и рекламирање. Работела на голем број кампањи, комуникациски стратегии и маркетиншки активности за клиенти како Кока-Кола, МекДоналдс, Нестле, Форд, Опел, Пивара Скопје, НЛБ Лизинг,  Лендолејкс и многу други, како и на голем број кампањи за едукација и ширење на јавната свест, спроведени со УСАИД или домашни институции.

apliciraj
svedoshtva

Новости

Зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис, вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...

Вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...
 • viagra bestellen rezeptfrei cialis verpakking viagra necesita receta medica
 • cialis online purchase levitra vardenafil oral jelly generic tadalafil 20mg compro viagra generico in italia viagra españa comprare viagra on line senza ricetta augmentin mg terbinafine compresse mysoline prezzo
  genericos cialis levitra bayer precio comprar viagr en españa
   genuine cialis in australia is it illegal to buy cialis online australia prescription for viagra in australia